Grafmonumenten

Helmich van DijkInformatie

Na een uitvaart gaan nabestaanden in de meeste gevallen een grafmonument uitzoeken. Was het vroeger veelal een standaard model, tegenwoordig is er zoveel mogelijk, dat er eigenlijk geen onmogelijkheden zijn. De enige beperkingen die er zijn, zijn de voorschriften die gemeenten hanteren voor de grootte en uitvoering van de grafmonumenten.
De meeste grafmonumenten worden nog altijd van natuursteen gemaakt. En dat is niet voor niets. Het materiaal is onverwoestbaar, slijt niet en blijft altijd mooi. Wist u dat er tegenwoordig op allerlei manieren afbeeldingen zijn aan te brengen op natuursteen?
Wat je tegenwoordig steeds meer ziet zijn grafmonumenten van glas. Met glas is zoveel te maken en zijn de mogelijkheden oneindig. Helder glas of mat glas, glad of ruw? Het is mogelijk. Wilt u een foto, tekening of afbeelding erin verwerkt hebben? Een kunstenaar bij het glasatelier van Eijgelaar in Barneveld maakt het allemaal voor u.
Glas kan ook uitstekend worden gecombineerd met staal. RVS is een veelgebruikt soort staal.
Over staal gesproken; het zogenaamde Cortenstaal is een bijzonder soort staal. Het roestbruine, duurzame materiaal Cortenstaal is een legering en bestaat uit ijzer waaraan o.a. koper, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Cortenstaal geeft een mooi contrast en combineert goed met ruw en gepolijst natuursteen en versteend hout.
Versteend hout. Ook een materiaal wat uitstekend voor grafmonumenten kan worden gebruikt. Natuurmensen zal dit materiaal bijzonder aanspreken. Bomen die door vulkanische as zijn bedolven, hebben zich in vele jaren getransformeerd tot versteend hout. Het materiaal is hard en duurzaam en geeft tevens een warme uitstraling.
Steenhouwerij Eijgelaar met vestigingen door heel Nederland is een bedrijf waar we uitstekende ervaringen hebben. Op de website www.eijgelaar.nl zijn de vele mogelijkheden te bekijken.
Voor inlichtingen kunt u ons ook altijd eerst bellen: 06-51882700.

Grafmonument met RVS-band
https://www.eijgelaar.nl/