In 1959, is de onderneming Uitvaartverzorging Jan van Dijk en zn opgericht door de heer Johan van Dijk en begon toen met het verzorgen van begrafenissen in Genemuiden. In 1971 heeft zijn zoon de heer Jan van Dijk dit bedrijf overgenomen en sinds 1997 heeft de derde generatie in de persoon van Helmich van Dijk de leiding in handen. Hij wordt in het verzorgen van uitvaarten (zowel begrafenissen als crematies) bijgestaan door Nienke Apperlo en Herbien Marijs – v.d. Vegte. Sinds 2005 is het bedrijf gevestigd te Hasselt. Vanaf 2016 handelt de onderneming onder de naam Uitvaartverzorging Van Dijk.

Helmich van Dijk:

‘Ik ben geboren in 1967 in Genemuiden als vierde zoon in het gezin waar later nog 2 meisjes bij kwamen. Een van de broers is in 1980 heel plotseling overleden. Ik ben getrouwd en vader van 5 kinderen, waarvan er inmiddels 1 is getrouwd. Ik woon sinds 2005 in Hasselt en doe het werk als uitvaartverzorger vanuit huis. Vaak word me gezegd dat ik een deprimerend beroep heb omdat je altijd in verdrietige omstandigheden terecht komt. Het tegendeel is echter waar. Ik word enthousiast als ik mensen kan helpen, dingen kan regelen rondom een uitvaart. En als een uitvaart verlopen is zoals een familie dat wenst, dan ben ik een gelukkig en dankbaar mens.’

Nienke Apperlo:

‘Ik ben geboren in 1957 te Eindhoven. Ik ben getrouwd en moeder van 5 kinderen, die allemaal zelfstandig wonen. Inmiddels ben ik ook oma. Ik woon in Zwartsluis en vanuit onze eigen woning doe ik mijn werk als uitvaartverzorgster.’

Herbien Marijs:

‘Ik ben geboren en getogen in Hasselt, gehuwd en nu woonachtig in Kraggenburg.’

Uitgangspunten

Wij laten ons in ons werk leiden door de volgende uitgangspunten:

geloof in God en een voortbestaan na de dood, eerbiediging van het lichaam als schepping van God, respect voor mensen en hun levensovertuiging,een persoonlijke benadering.

Op grond van deze uitgangspunten:

zullen wij het lichaam van de overledene op de meest eervolle wijze verzorgen, geven wij de begeleiding van de familie zoveel mogelijk in handen van één medewerker, komen wij naar vermogen aan de wensen van de overledene en/of de familie tegemoet, zijn wij beschikbaar als klankbord voor de familie in hun verdriet en hun vragen, zijn wij dag en nacht 24/7 bereikbaar.