Een nieuw gezicht bij Uitvaartverzorging Van Dijk … Herbien Marijs – van der Vegte!

Helmich van DijkInformatie

Mogen wij aan u voorstellen …? 

Herbien Marijs-van der Vegte

Onze nieuwe collega, Herbien Marijs – van der Vegte.
Per 1 februari 2017 is zij ons team komen versterken! 
De jarenlange werkervaring en de opgedane kennis en kunde binnen de zorg gaat zij nu inzetten in een nieuwe branche.
Graag wil zij die ondersteuning bieden die passend is in een verdrietige periode in het leven van mensen als het gaat om afscheid nemen van een dierbare. 
  

Herbien Marijs – van der Vegte zelf aan het woord:
‘Ruim 34 jaar heb ik met gedrevenheid en veel vreugde gewerkt binnen de thuiszorg. In 2016 ging het bedrijf failliet … heroriëntatie op de arbeidsmarkt.
De uitvaart zat al langere tijd in mijn gedachten maar was nog niet tot concrete plannen uitgewerkt. Een aantal jaren geleden was ik bij een uitvaart van een familielid waar de gedachte bij mij ontstond dat dit werk ook bij mij zou kunnen passen. Op dat moment heb ik er niet veel mee gedaan omdat ik nog volop in mijn toenmalige werk zat. Tot in november 2015 mijn vader overleed. Ineens stond ik ‘aan de andere kant’. Deze periode heb ik als heel intensief beleefd en gemerkt hoe belangrijk het is om op een waardige manier afscheid te nemen en daar ook de tijd voor te hebben. Tijd om te ‘zijn’. Wat is het dan heerlijk om regeldingen ‘af te kunnen schuiven’ naar iemand die dat voor je doet.
In die tijd kwamen de gedachten weer naar boven van een aantal jaren geleden. Dat, tezamen met de ontwikkelingen binnen de organisatie waar ik werkte, maakte dat ik me ben gaan oriënteren op de uitvaart. In februari ben ik naar een informatiedag geweest en in oktober ben ik begonnen met de opleiding. Een opleiding waar theorie en praktijk hand in hand gaan. Heel mooi te zien dat geen uitvaart exact hetzelfde is. Iedere familie heeft zijn eigen zienswijze en invulling. En iedere uitvaartverzorger ook.
In het voorjaar heb ik contact gezocht met Helmich van Dijk met de vraag of het mogelijk is om binnen zijn bedrijf mee te lopen en te gaan ervaren of mijn ‘ingeslagen’ pad ook werkelijk de weg is die ik zal gaan.
Intussen heb ik verschillende uitvaarten meegelopen om ervaring op te doen waarbij meerdere keren bevestigd werd dat dit het vak is wat nu bij mij past.
Met toewijding en overtuiging wil ik ondersteuning bieden die passend is in een verdrietige periode in het leven van mensen als het gaat om het verzorgen van een uitvaart.
Ik ben geboren en getogen in Hasselt maar ben ook bekend binnen een groter gebied als Genemuiden, Zwartsluis, Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, ’s Heerenbroek, Staphorst, Rouveen. Daarnaast woon ik nu enige jaren in de Noordoostpolder waardoor mijn werkgebied verder wordt vergroot.’

We zijn ervan overtuigd dat we met Herbien iemand hebben met levenservaring en die goed aanvoelt wat u als nabestaande wenst bij een uitvaart.
Bij ons bedrijf kunt u rechtstreeks contact kunt opnemen met de gewenste uitvaartverzorger. Voor de contactgegevens kijkt u op uitvaartvandijk.nl.